Премини към основното съдържание

За медицински специалисти

Проф. Михаел Поп

PHYTONEERING – успешна формула на традицията на Бионорика

ПрофМихаел Поп, председател на борда на "Бионорика СЕ", определи концепцията за фитонииринг като: "Комбиниране на най-доброто от това, на което човек е способен, с най-доброто от онова, което ни предлага природата."

В продължение на десетилетия Bionorica създава свои собствени патентовани продукти и установява строги правила за стандартизиране на отглеждането и събирането на лечебни растения, както и за производството на крайни продукти.

Всяко лекарство съчетава знания от областта на традиционните методи на лечение, което се подкрепя и потвърждава от резултатите от научните изследвания.

От около 80 години Bionorica изучава възможностите на природата, създавайки ефективни билкови лекарства като Sinupret®, Canephron®, Bronchipret® и други.

От семена до краен продукт

Спазването на международните стандарти от времето на отглеждане на растения до прибиране и преработка гарантира постоянно високо качество.

Фито експертите следят целия процес - от селекция на семена, дератизация, торове и площи за отглеждане на растения до прибиране на реколтата и по -нататъшна обработка.

Производителят стриктно следва препоръките на Световната здравна организация (СЗО) и спазва международните изисквания на GACP (добри селскостопански практики и практики на прибиране на реколтата).

phytoneering_1

Семена - началото

Създаването на лекарството започва с изучаване на лечебните растения и потвърждаване, че това ще има точно набора от свойства и компоненти, които са необходими.

Изследва се лечебната стойност на растението и ако то отговаря на необходимите изисквания, семето се избира за отглеждане. В продължение на десетилетия Bionorica CE не прибягва до генетично модифицирани семена

Естествено местообитание - най -добрата почва за растенията

Благодарение на съвременната технология за отглеждане на растения, всички етапи от процеса, които засягат отглеждането на растения, се контролират и записват - от сеитбата до събирането на растенията, както и сортирането, по -нататъшната обработка. Идентични ботанически свойства на всички растения и растителен материал са записани и потвърдени от години.

Производителят използва принципа на индивидуален подход към всяко растение, създавайки най -подходящите условия за тях, подобни на естественото им местообитание. Например, ехинацеята (Echinacea) се отглежда в Майорка, което допринася за високото качество на реколтата.

phytoneering_2

Патентован процес на рециклиране

Специално внимание се отделя на реколтата и преработвателните предприятия. На всеки етап се използват съвременни методи и патентована технология. Например, методът на вакуумно сушене и вакуумно извличане при условия на ниска температура позволява запазването на съдържанието на етерични масла и биофлавоноиди.

phytoneering_3

Основата на успеха - изследванията

От основаването си Bionorica е научно-практическа компания и е инвестирала голям процент от продуктите си в научни изследвания и технологично развитие, за да създаде най-добрите билкови лекарства.

Чрез своето съществуване Bionorica идентифицира и прилага лечебните свойства на природата. Базираният на доказателства подход към производството на билкови лекарства направи компанията много успешна и световно известна.

Фармакологичните, предклиничните и клиничните изследвания, както и най-новите данни за молекулярната биология позволяват да се изследват механизмите за действие и поносимост на лекарствата.

Резултатите от предклинични и клинични проучвания, проведени от изследователи в областта на фитофармакологията, се използват и за създаване на билкови лекарства на Bionorica.

По този начин Bionorica създава всички необходими условия за успешна регистрация на лекарства в световен мащаб.

Ние се грижим за природата

Като се има предвид, че основният доставчик на суровини за производството на лекарства е природата - компанията подхожда с дълбоко уважение към нея.

Отговорното потребление на природни ресурси се разглежда на най -високо ниво. Организирани са стандартни производствени процеси, включително енергоспестяващи, които се използват на всички етапи от производството на суровини и довършителни материали.

Ние изграждаме бъдещето, трябва да използваме всички налични възможности. Благодарение на Phytoneering се откриват и изучават нови свойства на лечебните растения и се въвеждат нови възможности за тяхното изучаване и използване в съвременната медицина.