Премини към основното съдържание

Новини

Хрема - как да различим настинка от алергия

Хрема - как да различим настинка от алергия

Есента и зимата са времето на алергии и настинки, което поставя въпроса как да се разграничат алергиите от настинките. Поставянето на правилната диагноза е важно, за да се подходи правилно към терапията, с помощта на различни показатели и прилагането на диагностични тестове.

Късната пролет и началото на лятото са времето на алергии, докато настинките са по -чести през есента и зимата. От хрема и кихане до главоболие и сърбеж или усещане за парене в гърлото, симптомите на настинка и алергии могат да се припокриват значително и могат значително да влошат качеството на живот. Въпреки че симптомите на сезонните алергии и настинки са сходни, има индикации, които могат да покажат дали става въпрос за настинка или алергия.

Хремата или ринитът е възпаление на лигавицата на носната кухина, което води до дисфункция и е придружено от задръстване, отделяне - ринорея, пристъпи на кихане и намалено обоняние. Най -честите причини са инфекции, предимно с вирусен произход, обикновено настинки, грип и други остри респираторни вирусни инфекции. Ринитът може да бъде с бактериален произход, но много по -рядко. Алергиите също са много честа причина за хрема и запушен нос.

Проучете и сравнете симптомите на вирусен (настинка) и алергичен ринит:

Разлики

 

Заключение

Ако има смущения и симптоми като дразнещ сърбеж на очите и носа, кихане, бистри и воднисти секрети от носа, суха кашлица или кашлица, които се появяват през нощта и преди сутринта, както и хрипове и винаги се появяват по едно и също време на година, те продължават повече от две седмици и не отшумяват, най -вероятно е алергия, т.е. алергичен ринит.

Ако хремата е придружена от треска и секретът става жълто-зелен през студения или преходния сезон на годината, най-вероятно имате вирусен ринит.

Във всеки случай, за по -точна диагноза и подходящо лечение трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Ако често страдате от ринит или риносинузит се препоръчва за лечение Синупрет. Това е немски фитопрепарат от компанията Bionorica, който доказва своята ефективност в борбата с вирусни инфекции повече от 80 години, облекчава оттока на алергичния ринит, както и при хрема, причинена от настинка, едно от лекарствата, които лекарите изписват при запушването на носа, тъй като премахва вискозната слуз от носната кухина и предотвратява бактериалните усложнения.

Синупрет– кажете НЕ на хремата!