Премини към основното съдържание

Новини

Изолацията в къщи

Изолацията в къщи

С вируса, заразно детско заболяване (морбили, рубеола) или в изключителни ситуации като настоящата, причинени от вируса SARS-CoV-2, децата са принудени да прекарват много време у дома.

Как се отнасяме към децата си, когато ги извеждаме навън и по време на игра на детски площадки?

Как да ги обличаме? Как да останем на слънце възможно най -дълго, за да синтезираме възможно най -много витамин D? Това са въпроси, на които всяка майка би искала да знае отговора.

Как можем да получим правилната доза витамин D?

Правилната доза витамин D може да се получи за около 10 минути на слънце. Можем да седим на слънце на балкона или навън. Прозорците спират ултравиолетовите лъчи, необходими за синтеза на витамин D. Просто излагайте ръцете, краката, шията и лицето си. Добавянето на витамин D се извършва само по препоръка на лекар.

Влияе ли 3-4-седмичният престой у дома върху имунитета на детето?

Изолацията у дома не влияе върху имунитета на детето. Дете може да играе с други деца след период на изолация.

Как обличате детето, когато излизаме след период на изолация?

Детето трябва да бъде облечено според външните температури. Желателно е да бъдете облечени на слоеве.

Какво да правите при първите признаци на настинка?

При първите признаци на настинка (треска, кашлица, възпалено гърло, запушен нос) трябва да информирате вашия педиатър или семеен лекар, който се грижи за детето.

Синупрет® сироп 

 Немско билково лекарство за лечение на остър и хроничен риносинузит при деца над 2 години и възрастни.

Синупрет® сироп регулира секрецията и нормализира вискозитета на слузта, улеснява изтичането на секрети, намалява тъканния оток и запушването на носа, възстановява вентилацията и дренажа на носната кухина и параназалните синуси, нормализира защитната функция на епитела на дихателните пътища, има антивирусен ефект, ускорява възстановяването и предотвратява бактериални усложнения.