Премини към основното съдържание

Новини

Как да се лекува синузит

Как да се лекува синузит

Обикновената настинка може да бъде или безвредна, или да доведе до неприятни усложнения. Без подходящо лечение възпалението се разпространява в параназалните синуси и се развива синузит, първо катарален, а след това гноен процес.

В допълнение към факта, че синузитът може да се развие като независимо заболяване, той може да бъде и усложнение на остра респираторна вирусна инфекция.

 Следните форми на синузит се определят от локализацията на процеса:

  • Синузит - възпалителен процес в максиларния синус
  • Фронтит - процес в челните синуси
  • Етмоидит - възпаление на синусите на етмоидната кост
  • Спеноидит - възпаление на клиновидния синус

Възпалителният процес може да засегне няколко синуса едновременно.

Необходими ли са антибиотици за лечение на синузит?

Дори и да имате добър имунитет, не можете да пренебрегнете това заболяване, тъй като острата форма може да стане хронична, което означава, че лечението на синузита ще продължи по -дълго, а формата на самата болест ще бъде по -тежка.

Често се случва лекарят да предписва антибиотици, без да отчита предишното лечение и приема такива лекарства. Тъй като бактериите с времето стават резистентни към лекарства, лечението може да бъде неефективно и в същото време допълнително да отслаби имунитета ни. Много пациенти избират да се самолекуват въз основа на собствения си предишен опит или въз основа на онлайн съвети или препоръки на приятели.

Правилният подход към лечението / терапията

За да определите сложна стратегия за лечение, първото нещо, което трябва да направите, е рентгеново изследване. Ако това не е достатъчно, лекарят може да вземе решение за необходимостта от компютърна томография.

Необходимо е също така да се извърши анализ на гнойна секреция за идентифициране на вида бактерии и определяне на чувствителността на микроорганизмите към лекарства (антибиограма). Въз основа на резултатите ще бъде предписана подходяща терапия.

Според проучвания, ефективно лечение на синузит е комбинирането на антибактериални лекарства с химически произход заедно с билкови лекарства и имуномодулатори, което допринася за по -бързото възстановяване.

Продуктовата линия Синупрет е с уникален състав от 5 растения със сложен ефект за лечение на остър и хроничен риносинузит.

При риносинузит Синупрет не само премахва симптомите, но и лекува болестта. Той има успокояващ ефект върху слузта и деконгестацията - Синупрет е единственото лекарство, което има доказан секреторен ефект на нивото на носната лигавица и параназалните синуси.

Възстановява мукоцилиарния клирънс, така наречения механизъм за самопочистване, който освобождава носната кухина от слуз, бактерии, вируси и други примеси от въздуха, ускорявайки възстановяването и предотвратявайки развитието на усложнения. Комплексният ефект на Sinupret® може ефективно да лекува остър и хроничен риносинузит.

За разреждане на слуз, допълнително намаляване на отока на лигавицата и механично почистване на носната лигавица се препоръчва лечението да се допълни с физиологичен разтвор.

Ако лечението с лекарства не е достатъчно ефективно, помислете за операция.

Да останем здрави! Нека останем отговорни!